GGC, gazeteci Aziz Korkmaz’ı ölüm yıl dönümünde andı

Diyarbakır, 19 Ekim (Hibya) – Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) gazeteci Aziz Korkmaz’ı ölüm yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

GGC, gazeteci Aziz Korkmaz’ı ölüm yıl dönümünde andı
Yayınlama: 19.10.2024
0
A+
A-

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Hürriyet Gazetesi Diyarbakır Büro Şefi Aziz Korkmaz’ın 19 Ekim 1975 tarihinde haberden dönerken şüpheli bir trafik kazasında vefat edişinin 50'nci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Gazeteci Aziz Korkmaz’ın isminin GGC tesislerinde yaşatılacağı aktarılan mesajda, “Aziz Korkmaz, gazetecilik hayatı boyunca hem yetiştirdiği meslektaşlarıyla hem de Türkiye gündemini belirleyen önemli haberleriyle basın dünyasında derin izler bıraktı. O'nun anısını yaşatmak ve gelecekte de mesleğimizin temel ilkelerine olan bağlılığımızı sürdürmek adına, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Park 75 Yerleşkemizin adını “Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Aziz Korkmaz Tesisleri” olarak değiştirme kararı aldık. Aradan geçen 50 yıla rağmen onun gazetecilik ilkelerine olan bağlılığı, kararlılığı ve cesareti bizlere ilham vermeye devam ediyor.” denildi.

Babasının ölüm yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Cevat Korkmaz ise, GGC’ye teşekkür etti. Korkmaz “Bugün babamın 50’nci ölüm yıldönümü. Rahmetle anıyorum. Güneydoğu Gazeteciler cemiyeti, bir yerleşkesine onun adını vererek mirasını yaşatmaya vesile oldu. Ailemiz adına en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.” dedi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.