Görgün: Savunma ve havacılık ihracatımız Ağustos ayında yüzde 12,6 artış kaydetti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, savunma ve havacılık ihracatının Ağustos ayında bir önceki Ağustos ayına göre yüzde 12,6 artış kaydederek, 423 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Görgün: Savunma ve havacılık ihracatımız Ağustos ayında yüzde 12,6 artış kaydetti
Yayınlama: 02.09.2024
7
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Görgün, savunma ve havacılık ihracatının Ağustos ayında bir önceki Ağustos ayına göre yüzde 12,6 artış kaydederek, 423 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Öte yandan yılın ilk 8 aylık bölümünde savunma ve havacılık ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8’lik bir artış sergileyip 3.738 milyar dolar olduğunu belirten Görgün, böylece geride bırakılan 1 yıllık süre zarfında ihracatın yıllık bazda yüzde 13,4’lük bir artış kaydettiğini açıkladı.

Savunma sanayii olarak ihracat stratejisindeki temel hedeflerinin, yüksek katma değerli ürünlerin ihracatında kalıcı bir artış trendi sağlamak olduğuna dikkati çeken Görgün, şunları ifade etti:

“Şirketlerimizin belli bir bölgeye değil, dünyanın neredeyse tamamına ihracat yapabiliyor olması, ihracat stratejimizdeki başarı yakaladığımız bir başka önemli hedefimiz olmuştur. Bu hedef doğrultusunda 2024 yılında, şirketlerimiz 171 farklı ülkeye ürün ihraç etmiştir.”

Görgün, “Önümüzdeki dönemde SSB olarak; hem büyük ölçekli şirketlerimizi hem de orta, küçük ölçekli işletme ve KOBİ'lerimizi kucaklayıcı bir yaklaşımla, ihracat yapan şirketlerimizin sayısını artırmak ve ihracatı tüm sektör için sürdürülebilir hale getirmek hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.