GSOMEM’de KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde düzenlenen “Yeşil Sanayi Destek Programı” ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı kapsamında “İşletmeleri Bekleyen Değişimler ile Yeşil Dönüşümün Verimliliğe ve Rekabete Etkisi” konulu bilgilendirme toplantısı, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSOMEM) gerçekleştirildi.

GSOMEM’de KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Yayınlama: 10.10.2024
1
A+
A-

Toplantıya, KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Başar Küçükparmak ve Emine Ferhan Sağım, GSO Yönetim Kurulu Üyesi ve GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, Dünya Bankası Uzmanı Gürhan Mamaklıoğlu, KOSGEB Proje Yönetimi Dairesi Başkanlığı Sürdürülebilirlik Destekleri Müdürü Firdevs Kılıç ve firma temsilcileri katıldı.

Yeşil Sanayi ve Döngüsel Ekonomi Kaçınılmaz

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, Gaziantep’in Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olduğunu ve yıllık 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren, ülke çapında 6. büyük ekonomi konumunda yer aldığını belirtti. Küçükparmak, “Firmalarımızın sürdürülebilirliği için yeşil sanayi ve döngüsel ekonomiye uyum artık bir zorunluluk haline gelmiştir. AB Yeşil Mutabakatı kapsamında sınırda karbon düzenlemesine hazırlık için kamu destekli çalışmalar büyük önem taşımaktadır” dedi. Ayrıca KOSGEB’in 14 milyon TL’ye kadar destek sunduğunu hatırlatarak, firmaları bu fırsatlardan yararlanmaya davet etti.

KOSGEB’den Gaziantep’e Büyük Destek

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci ise yaptığı konuşmada, yalın dönüşüm, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüme hem ülke hem de sanayi olarak ayak uydurulması gerektiğini vurguladı. Geçen yıl Türkiye genelinde verilen 18 milyar dolarlık KOSGEB desteğinin 1 milyar dolarının Gaziantep’e ayrıldığını belirten Kendirci, KOSGEB olarak firmalara gereken desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Dünya Bankası ve KOSGEB Yetkililerinden Sunumlar

Dünya Bankası Uzmanı Gürhan Mamaklıoğlu, toplantıda Türkiye’nin iklim değişikliği politikalarını ve KOBİ’lere olan etkilerini, emisyon ticaret sistemi ve karbon vergisi gibi konuları ele aldı. KOSGEB Proje Yönetimi Dairesi Başkanlığı Sürdürülebilirlik Destekleri Müdürü Firdevs Kılıç ise Türkiye Yeşil Sanayi Projesi, başvuru süreçleri ve destek programları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.