Teknolojik gelişmeler, her alanda olduğu gibi yatırımcıların da rotasını yeniden belirliyor. Popülaritesi giderek artan CeFi, DeFi ve NFT piyasalarında yapay zeka portföy yönetimi, alım satımı stratejileri ile yeni bir yaklaşım getiren marka, Türk topluluğuyla 7 Nisan’daki iftar yemeğinde piyasaların nabzını tuttu.
Hızla gelişen dijital varlık piyasasını ve veri analizlerini takip etmekte zorlanan yatırımcılar yapay zeka destekli platformları tercih ediyor. Digital Asset Research’ün güncel araştırmasına göre, 830 milyar dolar olan dijital varlık piyasası kapitalizasyonu, 2023’te ikiye katlanarak 1,6 trilyon dolara yükseldi. Her geçen gün artan kullanıcıların blockchain, CeFi, DeFi ve NFT pazarlarıyla etkileşim kurmasını sağlayan yapay zeka destekli bir arayüz olan GT Protocol, Türk topluluğuyla 7 Nisan’da Suadiye Saltator’daki iftar yemeğinde bir araya gelerek sektörün potansiyelini ve hedeflerini konuştu.
“Dijital varlıklar, blockchain, CeFi, DeFi ve NFT piyasalarındaki kullanıcıların sayısı her geçen gün artıyor” diyen GT Protocol Kurucu Ortağı Balaban Vladyslav, “Sektörümüzün öncü markalarından oluşan partnerlerimizle buluştuğumuz iftar yemeğimizde finansal piyasaları birbirine bağlayan yapay zeka platformlarının faydaları ve hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Yapay zeka destekli arayüzümüz sayesinde kullanıcılarımız için karmaşık ekonomik faaliyetleri basitleştiriyoruz. Gerçek zamanlı veriler ve içgörülerle erişilebilirliği artıyoruz” dedi.
“Kullanıcılar, yapay zekayla işlemlerini otomatikleştirebiliyor”
GT Protocol Kurucu Ortağı Balaban Vladyslav, “Sektörümüzün önemli markaları olan ChainGPT, Kima Finance, Cookie3, Eessee, Shieldeum’un yanı sıra, Dormint, Aspis Finance, HauntedSpace, Simulation ile bir araya geldiğimiz iftar yemeğinde yapay zekanın doğru finans piyasalarında kullanıldığında çok faydalı teknoloji olduğundan bahsettik. Eskiden yatırımcılar stratejilerini insan sezgisi, deneyimleri ve piyasa analizlerini birleştirerek yapıyordu. Geliştirdiğimiz yapay zeka destekli arayüz sayesinde kullanıcılar, çeşitli finansal hizmetlere doğrudan erişebiliyor. İşlemlerini otomatikleştirebiliyor. Karmaşık olan ekonomik faaliyetleri basitleştiren uygulamadan anlık olarak gerçek zamanlı verilere erişim de mümkün” ifadelerini kullandı.
“Yapay zeka ile duygusal yatırım sürecini en aza indirmeyi hedefliyoruz”
Mantıklı ve geçmiş verileri kullanan algoritmanın finansal piyasalarda duygusal karar verme sürecinin de önüne geçtiğini dile getiren GT Protocol Kurucu Ortağı Balaban Vladyslav, “İstikrarlı ve gerçekçi yatırım kararlarının alınmasıyla piyasa ortamındaki verimliliği artırmayı hedefliyoruz. Güvenli ve hızlı işlem yapılması bizler için çok önemli. Özellikle veri sızıntısı, altyapı eksiklikleri güvenliği ciddi şekilde tehlikeye atabilir. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Öte yandan, saniyelerin bile çok kıymetli olduğu piyasalarda, yapay zeka ile kapsamlı veri kümelerini dinamik bir şekilde inceleme, kalıpları tespit etme ve işlemleri hızlı ve doğru yürütme yeteneklerini sunuyoruz” şeklinde konuştu.
SANAYİ HABER AJANSI