Harran Üniversitesi Hastanesinde başarılı ameliyatla hasta görme yetisini tekrar kazandı

Şanlıurfa, 2 Ekim (Hibya) – Harran Üniversitesi Hastanesinde her iki gözünde hipermatür katarakt nedeniyle görme kaybı olan 49 yaşındaki Durra Kaçan yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Harran Üniversitesi Hastanesinde başarılı ameliyatla hasta görme yetisini tekrar kazandı
Yayınlama: 02.10.2024
0
A+
A-

Hastaneye görme kaybı şikayetiyle başvuran 49 yaşındaki hasta Durra Kaçan, her iki gözünde gerçekleştirilen katarakt operasyonuyla sağlığına kavuşturuldu ve görme yetisini tekrar kazandı.

Operasyonu gerçekleştiren Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Balyen, hastanın durumu ve gerçekleştirilen operasyon ile ilgili şunları söyledi:

“49 yaşındaki hastamız Durra Kaçan her iki gözde hipermatür katarakt nedeniyle polikliniğimize başvurdu. Hastanın oftalmolojik ve sistemik testleri yapıldı. Her iki gözde görme keskinliği ışık düzeyinde olan hastamızın temel fizyolojik ihtiyaçlarını maalesef yapamıyordu. Hastamızın her iki gözünde FAKO + İOL operasyonunu komplikasyonsuz olarak gerçekleştirdik. Hastamız ameliyat sonrası her iki gözünde tama yakın bir görme keskinliğini tespit ettik. Hastamız ve ailesi çok mutlu oldu, doğal olarak bizler de çok mutlu olduk ve hastamızı taburcu ettik.”.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.