Harran Üniversitesi Hastanesi’nden ameliyatsız hemoroid tedavisi

Şanlıurfa, 8 Nisan (Hibya) – Harran Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Kaya ve Doç. Dr. Veysel Kaya, bölge halkına sundukları girişimsel radyolojik işlemlere bir yenisini daha eklediklerini açıkladı.

Harran Üniversitesi Hastanesi’nden ameliyatsız hemoroid tedavisi
Yayınlama: 08.04.2025
3
A+
A-

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Veysel Kaya, Hemoroid (Basur) hastalığının tedavisinde ameliyatsız anjiografi yöntemini uygulamaya başladıklarını belirtti.

Hemoroid (Basur) hastalığının tedavisinin ameliyatsız anjiografi ile uyguladıklarını belirterek tedavi hakkında bilgi veren Dr. Kaya, “Halk arasında basur olarak bilinen toplardamar genişlemesi ile karakterize hemoroid hastalığı, yaygın görülen bir sağlık problemi olup hastaların hayat kalitelerini ciddi derecede olumsuz etkilemektedir. Hastalığın mahrem bölgede bulunması, cerrahi tedavilerin genel itibari ile anüs yoluyla uygulanması ve cerrahi sonrası sürecin konforsuz olması nedeniyle, hastalar genellikle tedaviden kaçınmakta ve çaresiz bir kabulleniş ile hastalıkla kalitesiz yaşamlarına devam etmektedirler. Tıp teknolojisindeki gelişmeler sayesinde, artık hemoroid hastalığı da, anüs bölgesiyle herhangi bir temas olmaksızın, tamamen anjiografik yöntem ile lokal anestezi eşliğinde, kasıktan bir iğne aracılığıyla damara ulaşmak suretiyle tedavi edilebilmektedir. Anjiografi ile tedaviye uygun olan hastalar  yaklaşık 30 dk süren işlemden sonra aynı gün taburcu edilmektedir. Sonraki gün normal hayatına dönen hastalar birkaç gün içerisinde şikayetlerinden kurtulmaktadırlar. Tedavi daha önce ameliyat olan ve nüks gelişen hastalara da uygulanabilmektedir” dedi.  

Tedavi olan hastalardan Ömer Faruk Görkem de tedavi öncesi durumu, tedavisi ve tedavi sonrası süreç ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

”Yıllardır bu hastalıktan muzdariptim. Daha önce bana cerrahi tedavi önerildi. Ancak daha önce cerrahi tedavi olan tanıdıklardan gördüğüm ve duyduklarım dolayısıyla cerrahi tedaviden korkmaktaydım. Daha sonra bu tedavi yöntemini duydum. Kanama şikayetiyle hastaneye başvurumda bu tedavinin Eyüp Kaya ve Veysel kaya hocalarım tarafından yapıldığını öğrendim. Aynı gün beni tedaviye aldılar. Kesi, yara ve yatış ihtiyacı olmaksızın sonraki gün normal hayatıma geri döndüm. İşlem sonrası şikayetlerim tamamen geriledi.”

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, bölgenin en önemli sağlık tesisi olduklarını belirterek, hastalara son teknoloji ve yenilikçi hizmetler sunmaya devam edeceklerinin altını çizdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.