Havuz İzmir, yeni dönemde işitme ve bedensel engelli bireylere hizmet verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme sporunu teşvik etmek için kente kazandırdığı Havuz İzmir, yeni dönemde işitme ve bedensel engelli bireylere de hizmet verecek.

Havuz İzmir, yeni dönemde işitme ve bedensel engelli bireylere hizmet verecek
Yayınlama: 21.09.2024
2
A+
A-

Açıldığı günden bu yana görme engelliler ile nöroçeşitli çocuk ve yetişkinlere hizmet veren tesisten yeni dönemde işitme ve bedensel engelli bireyler de faydalanabilecek. 

Havuz İzmir’in engelli erişimine uygunluk açısından 2 Yıldızlı Kırmızı Bayraklı tesis olduğunu belirten tesis yetkilisi Ozan Çaylak, “Kırmızı Bayrak, engelli erişilebilirliğine uygun olan mekanların, alanların, tesislerin işaretlenmesi, engelli vatandaşların bu bilgiye ulaşabilmesi ve kamu hizmetinde erişilebilirlik sağlanması noktasında teşvik edici bir çalışmadır. Havuz İzmir, Kırımızı Bayrak Komisyonu’nun yaptığı incelemeler sonucunda 22 Ağustos 2022 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile 2 Yıldız Kırmızı Bayrak almaya hak kazanmıştır. Engellilerin sportif aktivitelerinden daha fazla yararlanabilmeleri için 2022 yılından bu yana birçok engelli vatandaşımız Havuz İzmir’de yüzme eğitimi aldı. Şu an 42 kişiye eğitim veriyoruz” dedi. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.