Hijyen standartlarına uygun olmayan etler imha edildi

Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen ve mikrobiyolojik analiz sonuçları Salmonella pozitif olan bir parti et, 11 Haziran’da imha edildi.

Hijyen standartlarına uygun olmayan etler imha edildi
Yayınlama: 13.06.2024
2
A+
A-

Et ve Süt Kurum tarafından kamu ihale mevzuatı hükümleri çerçevesinde ithal edilen etlerin gıda güvenilirliği kapsamında, yurt içine girişlerinde bakanlık tarafından kontrol muayenesi için numune alındığı ve akredite laboratuvarda gerekli analizlerin yapıldığı açıklandı.

09 Mayıs'da yapılan mikrobiyolojik analizlerde bir parti ette görülen hijyen standartlarına aykırı sonuçlar nedeniyle satın alma/muayene komisyonunca reddedilen etlerin dondurularak yediemin deposunda kontrollü şekilde muhafaza altına alındığı ve yüklenici kesimhane firmasına ihtarname çekildiği bildirdi. Yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından bir parti etin imha süreci 11 Haziran'da tamamlandı.

İmha işleminin Denizli Büyükşehir Belediyesine ait Katı Atık Bertaraf Tesislerinde Et ve Süt Kurumu, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile ilgili firma temsilcisi nezaretinde gerçekleştirildi.

Et ve Süt Kurumu açıklamasında “Bazı sosyal medya organlarında etlerin analizleri ve muayene kabulleri yapılmadan yani mahreç ülkeden çıkmadan parasının peşin ödendiğine ilişkin iddiaların tamamı asılsızdır. Kurumumuzun tüm alımları kamu ihale kapsamında yapılmakta olup muayene kabul işlemleri tamamlanmayan hiçbir ürünün parası peşin ödenmemektedir” ifadesine yer verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.