İBB, Büyükdere Fidanlığı’nı canlandırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1928 yılında kurulan ve 1997’ye kadar faaliyet gösteren Büyükdere Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu’nu restore ederek yeniden halkın kullanımına açtı.

İBB, Büyükdere Fidanlığı’nı canlandırdı
Yayınlama: 26.11.2023
19
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1928 yılında kurulan, 1997’ye kadar faaliyetlerini sürdüren, o tarihten bu yana da kaderine terk edilen Büyükdere Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu’nu yeniden canlandırdı. 

Açılış töreni, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ve birçok siyasi temsilci ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti

Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürk'ün mirası olan bu alanda gerçekleştirilen açılışı önemli bir emanet olarak değerlendirerek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şehircilik vizyonunu övdü. Özel, İmamoğlu'nun kentte gerçekleştirdiği projelerle Atatürk'ün vizyonunu devam ettirdiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaptığı konuşmada, İstanbul'un kaderine terk edilen alanların, milletin parasıyla millete hizmete açılacağını belirterek, “Ekrem Başkan’ında dediği gibi İstanbul'da oldu, olmaya devam edecek ve bütün Türkiye'de her şey çok güzel olacak” dedi. Özel, ayrıca İmamoğlu'nun şehircilik vizyonunu övdü.

İmamoğlu ise yaptığı konuşmada, Büyükdere Fidanlığı'nın Cumhuriyetin kuruluş yıllarına damga vuran bir simge olduğunu vurgulayarak, projenin sadece bir açılış değil, aynı zamanda yerel yönetim felsefesini yansıtan derin bir mesaj olduğunu ifade etti. İmamoğlu, projenin İstanbul'un kadim tarihine, doğasına, kültürüne, ve maddi-manevi mirasına sahip çıkma kararlılığıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayrıca, İmamoğlu, Büyükdere Fidanlığı'nın tarihçesini anlatarak, Atatürk'ün burada başlattığı topyekün kalkınma seferberliğini hatırlattı. İmamoğlu, fidanlığın içinde bulunan Bahçıvanlık Okulu'nda eğitim gören gençlerin, sadece meslek öğrenmekle kalmayıp yeni bir ülke kurmayı ve ona sahip çıkmayı öğrendiklerini söyledi. Bu gençlere “fidanlık çocukları” denildiğini ifade eden İmamoğlu, onların Atatürk'ün emanetleri olduğunu vurgulayarak, bu projenin Atatürk'ün mirasına sahip çıkmanın bir göstergesi olduğunu belirtti.

İmamoğlu, “İstanbul'un kadim tarihine, doğasına, kültürüne, maddi-manevi tüm mirasına özenle sahip çıkıyoruz. Bu şehrin bütün değer ve güzelliklerini, bütün maddi kaynaklarını 16 milyon İstanbulluya adil paylaştırma kararlılığıyla çalışıyoruz. Aslında çok farklı, çok yeni bir şey yapmıyoruz. Elbette ki dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Cumhuriyet bize ne öğrettiyse, Atatürk bize ne öğrettiyse, tam da onun başöğretmenliğine layık öğrenciler olarak onları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin İBB bütçesine tek kuruş çıkmadan gerçekleştirildiğini ve belediyenin millete hizmet anlayışını vurgulayarak, “Milletin parasını millete dağıtmaya devam ediyoruz” dedi.

Açılışın ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar fidanlığı gezip incelemelerde bulundular. Ayrıca, kütüphaneye “Manisa Tarzanı” olarak bilinen Ahmet Bedevi'nin adının verildiği belirtildi. Projenin MESA şirketiyle yapılan bir protokol çerçevesinde gerçekleştirildiği ve şirket sahibi Boysanoğlu Ailesi'ne teşekkür edildiği ifade edildi.

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.