İbrahim Anıl: Ankiros fuarına doğrudan katılan firma sayısı yüzde 42 arttı

İstanbul, 20 Eylül (Hibya) – 16. Uluslararası Demir-Çelik, Döküm, Demir dışı Metalürji Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı (ANKİROS 2024) İstanbul’da kapılarını açtı.

İbrahim Anıl: Ankiros fuarına doğrudan katılan firma sayısı yüzde 42 arttı
Yayınlama: 20.09.2024
2
A+
A-

19-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 16'ncı Uluslararası Demir-Çelik, Döküm, Demir Dışı Metalürji Teknolojileri, Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı (ANKİROS 2024) açılış töreni İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) yapıldı.

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl, Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği (TÜDÖKSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Efe, 22. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi Organizasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özgül Keleş katıldı.

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl, 1992 yılında başaltılan Ankiros projesinin 16.sının gerçekleştirildiğini belirterek “Bu sene ki rekorlarımız çok çarpıcı. 2022’ye göre net stant alanımızı 31 bin 700 metrekareye çıkararak yüzde 34’ün üzerinde bir büyüme sağladık. Bu alan üzerinde bin 137 firma temsil edilecek. Bu rakamın içindeki yabancı firma oranı yüzde 55’ten yüzde 63’e yükseldi. Ama en çarpıcı gelişme fuara doğrudan katılan firma sayılarındaki gelişmedir. Fuara doğrudan katılan firma sayısı yüzde 42 artarak 462’den 660’a yükseldi.” dedi.

22. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi Organizasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özgül Keleş, kongrenin temasının yapay zeka ve insan olduğunu ifade ederek “Yapay zeka ve insan nasıl birlikte evrensel değerlerin temelinde, özellikle metalurji ve malzeme alanında buluşup bilim ve teknolojiyi üretir. Bunun yanı sıra dünyamızı güzelleştirerek tüm canlıların bir arada mutlu, huzurlu yaşamasını sağlar. Gelin hep birlikte bu birkaç günde bunun cevabını arayalım.” şeklinde konuştu.

Özgül Keleş, kongrede üç gün boyunca 4 salonda sunumlar yapılacağını hatırlatarak “4 açılış konuşmacımızın yanı sıra 16 davetli konuşmacımız bizlere eşlik edecek.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.