IDF Pazartesi sabahı 150’den fazla Hizbullah hedefine hava saldırısı düzenledi

Stockholm, 23 Eylül (Hibya) – İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail Hava Kuvvetleri’nin Pazartesi sabahı Lübnan’daki 150’den fazla Hizbullah hedefine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

IDF Pazartesi sabahı 150’den fazla Hizbullah hedefine hava saldırısı düzenledi
Yayınlama: 23.09.2024
3
A+
A-

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail Hava Kuvvetleri'nin Pazartesi sabahı Lübnan'daki 150'den fazla Hizbullah hedefine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İsrail ordusu X'te yaptığı açıklamada “IDF, tüm Hava Kuvvetleri filolarından düzinelerce savaş uçağı kullanarak Lübnan'daki 150'den fazla Hizbullah hedefine saldırdı” dedi.

Daha önce IDF Sözcüsü Daniel Hagari güney Lübnan'da yaşayanlara Şii askeri grup tarafından roketler de dâhil olmak üzere silah depolamak için kullanılan konutlardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

İsrail ve Lübnan arasındaki gerilim, 17 ve 18 Eylül tarihlerinde Arap cumhuriyetini sarsan bir dizi kablosuz iletişim cihazı patlamasının ardından daha da tırmandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı ölümcül ikiz saldırıda 70 kadar kişinin öldüğünü, 152'si yoğun bakımda olmak üzere 770 kişinin de yaralı olarak hastanelerde bulunduğunu açıkladı. Hizbullah, lideri Hasan Nasrallah'ın “savaş ilanı” olarak nitelendirdiği patlamalardan İsrail'i sorumlu tuttu.

Yahudi devleti saldırılarla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, İsrail Hava Kuvvetleri'nin güney Lübnan'daki sınır bölgelerine kapsamlı saldırılar başlatmasından önce kuzey yönündeki askeri operasyonunu yoğunlaştırdığını söyledi. İsrail 20 Eylül'de Beyrut'a saldırarak 16 Hizbullah askeri komutanını ortadan kaldırdı. İsrailli yetkililer Lübnan'a yönelik yoğunlaştırılmış saldırıların, Hizbullah'ın devam eden ateşi nedeniyle tahliye edilen kuzey İsrail'deki yaklaşık 50,000 sakini geri döndürmeyi amaçladığını söylüyor.

Ateş, Şii milislerin radikal Filistin hareketi Hamas'ın silahlı destekçilerinin güney İsrail'i işgalini destekledikleri sırada İsrail'e ilk kez saldırdıkları 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam ediyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.