İmamoğlu: Bir avuç insanın korunduğu alanlar, mevziler asla üretmedik, üretmeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü Anadolu Yakası İlçeleri Yatırımları Temel Atma Töreni’nde konuştu.

İmamoğlu: Bir avuç insanın korunduğu alanlar, mevziler asla üretmedik, üretmeyeceğiz
Yayınlama: 13.05.2024
3
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kentin artan su ihtiyacını karşılamak için içme suyu depolama kapasitesini artıracak, bölge halkının kesintisiz su ihtiyacını karşılarken enerji verimliliği sağlayacak yatırımlarına devam ediyor.

Kartal Esentepe Mahallesi’nde “Yeni yatırımlarla tam yol ileri” başlığıyla düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, yeni dönemde de hızlarını arttırarak çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

“Hiç durmadık.” diyen İmamoğlu, “Tam yol ileri, hedeflerimize ulaşana kadar durmaksızın çalışacağımızın, 16 milyon İstanbullunun hayatını güzelleştirmek için, bir dakika bile durmaksızın yol almaya kararlı bir ekibi olduğumuzu, bir yönetim olduğumuzu size hissettiren çalışma anlayışımızın tarifi. O bakımdan tekrar tekrar söylemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul'u güçlendirmek, güzelleştirmek ve korumak gerekliliği olduğunun altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bazen muhafızlık şart, bazen iyi mühendislik, iyi mimarlık, iyi plancı, iyi sosyolog, iyi psikolog… Her türlü sürecin rehabilitasyonunda bireyleri, çevreyi, toplumun her kesimini birbirine kaynaşmada, kaynaştırmada gerçekten olağanüstü bir toplum mimarisine ihtiyaç var.  Aksi takdirde, kaos üretmeye devam edilir. Geçmişten bugüne üretilen bir takım kaotik ortamları düzeltme konusunda, nasıl gayretli olduğumuzu vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Bu kapsamda biz, hep şuna dikkat ettik. İstanbul'un her kuruşuyla bilinçli, planlı, projeli işler yapıyoruz.  Ve işini ehline teslim ederek, bir avuç insanın korunduğu alanlar, mevziler asla üretmedik, üretmeyeceğiz.”

İSKİ Genel Müdürü Başa’nın temeli atılan, yaklaşık 600 milyon liraya mal olacak proje kapsamda verdiği bilgilere göre; İstanbul Ümraniye’de 1 adet Terfi Merkezi, Kartal’da 1 adet 15 m3 hacimli, 1 adet 10 m3 hacimli, 1 adet 5 m3 hacimli içme suyu depoları, Pendik İlçesinde 1 adet 10 m3, Maltepe ilçesinde ise, 1 adet 5 m3 hacimli içme suyu deposu, güneş enerji santralleri ile içme suyu deposu rehabilitasyonları yapılacağını kaydeden İmamoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

''Böylece; Kartal, Pendik, Maltepe ve Ümraniye bölgesinin içme suyu depolama hacmi, toplamda 42 bin 500m3 artırılacak. İnşa edilecek içme suyu depolarıyla, bölgenin ihtiyacı olan ilave depolama hacmi kazanılmış olmakla birlikte, aynı zamanda terfi ile beslenen bölgeler, inşa edilecek içme suyu depoları sayesinde hem enerji tasarruflu şekilde beslenecek hem de kısa süreli elektrik kesintileri ve terfi arızalarında oluşabilecek su kesintisi ihtimali ortadan kaldırılacak. İçme suyu deposu alanlarında güneş enerji santrali yapılarak, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji ile tesislerin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca ihtiyaç duyulması durumunda, mevcut içme suyu depolarının rehabilitasyonu yapılarak, su kayıp-kaçaklarının önüne geçilmesi sağlanacak.''


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.