İmamoğlu: Bu partizan akıl; bu ülkenin bütün insanlarının en büyük düşmanıdır

İSKİ, 730 milyon liralık yatırımla 19 noktada yaşanan su baskınlarını önleyecek, ‘Beyoğlu Çevre Projesi’nin temelini attı.

İmamoğlu: Bu partizan akıl; bu ülkenin bütün insanlarının en büyük düşmanıdır
Yayınlama: 17.09.2024
4
A+
A-

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024 seçimleri öncesinde yapılan açılışla, kaymakamlık ve belediye tahsis edilen eski kışla binasından Beyoğlu Belediyesi’nin çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi.

“Kurumları zan altında bırakmıyorum ama her birini tek tek mercekle takip edeceğim” diyen İmamoğlu, “Neymiş efendim; ‘Burayı terk edin!’ Bu gece terk edin, haftaya terk edin, bak en son ayın 1’inde terk edin! Niye? Böyle isteniyor. Niye? Kaymakamlık olacak! 3 ay önce niye belediyeyi yerleştirdin oraya? Bu partizan akıl var ya bu partizan akıl; bütün evlatların, bütün çocukların, bu ülkenin bütün insanlarının en büyük düşmanıdır. Bunu unutmayın” ifadelerini kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonra mesaisinin tamamına yakını Beyoğlu ilçesine ayırdı. İmamoğlu, Belediye Başkanı İnan Güney ve İBB bürokratları ile birlikte Baruthane Millet Kütüphanesi, Terra Santa Manastırı, eski Fransız Yetimhanesi, Kasımpaşa matbaa binasında incelemelerde bulunup, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Beyoğlu Kaymakamlığı ve Belediyesi’ne tahsis edilen eski kışla binasını ziyaret etti. 

Kendilerine yaşatılan birçok zorluğa rağmen işlerini layıkıyla yapma konusunda büyük bir gayret gösterdiklerini belirten İmamoğlu, “Belediyeciliğin daha güçlü bir kavramla insanlarımız tarafından hissedilmesi adına, ihmal edilmiş konularda ilave olmak üzere, birçok konuya İstanbul'da ilk kez değinen, ilk kez odaklanan bir yönetim olduk. Kronikleşen altyapıyla ilgili problemler, ne yazık ki bizlerin İstanbul'umuza, dünyanın en güzel şehrine hiç yakışmayan görüntüler. Marmara Denizi’ne, Karadeniz'e, Boğaz’a akan atık sular ve bunların görüntüleri; ana arterler, meydanlar, caddeler, sokaklar ve ne yazık ki su basan evler, iş yerleri… Bütün bu sorunların çözümü konusunda İSKİ, tarihinin ve inanın birçok zorluk çıkarılmasına rağmen, olması gereken bir kısım gelir imkanlarından geri tutulmamıza rağmen ve daha önce kamunun başka kaynaklarının aktarıldığı yerde, hiç kamudan destek almamasına rağmen, 5 yılda 62 milyar liralık altyapı yatırımı yaparak tarih yazan İSKİ kurumumuzun, tam da bu sorunları Beyoğlu'nda da gidermeyle ilgili temel atma törenindeyiz. Ne mutlu bize, ne mutlu İSKİ kurumuna, Genel Müdürü’ne ve bütün çalışma arkadaşlarına. Bu temel atma törenimiz de Beyoğlu'na hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Temel atma törenine; CHP PM üyesi Cem Aydın, CHP İstanbul milletvekili Engin Altay, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de katıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.