İmamoğlu: Siyasi yarışın denklemini millet kurar, millet bozar

İStanbul Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP 20. Olağanüstü Kurultay Oturumu’nun ikinci gününde konuştu.

İmamoğlu: Siyasi yarışın denklemini millet kurar, millet bozar
Yayınlama: 07.09.2024
9
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 20. Olağanüstü Kurultay Oturumu’nun ikinci gününde devam etti. Söğütözü’ndeki Ankara Ticaret Odası Gordion Salonu’nda düzenlenen ikinci gün oturumlarında; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Tarihi Kentler Birliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş birer konuşma yaptı.

CHP’de ‘Müzmin muhalefet’ döneminin bittiğini ve tarihe gömüldüğünü vurgulayan İmamoğlu, “CHP değişmektedir. CHP, artık iktidar olmayacağına inanan, partiyi yönetmeyi, ülkeyi yönetmenin önüne koyanların partisi değildir; olamaz. Çünkü, CHP, artık Türkiye'nin birinci partisidir. CHP, artık bir iktidar partisi olmalıdır. Herkes bilecek ki; CHP, iktidarı istiyor ve iktidara yürüyor. Hatta koşuyor” dedi.

Türkiye'de, uzunca süredir siyaset alanının yargı eliyle dizayn edilmeye çalışıldığının altını çizen İmamoğlu, “Sandıkta başa çıkamayınca, yargıyı sopa gibi kullanmaktan, üzerimize kılıç gibi sallamaktan imtina etmiyorlar. Aslı, astarı olmayan, ceviz kabuğunu doldurmayacak işlerden soruşturmalar, iddianameler, davalar, siyasi yasaklar gırla gidiyor. Amaçlarını biliyoruz. Hepsini tanıyoruz. Yenemeyeceklerini anladıkları rakiplerini, yargıya alet ederek, yarış dışı bırakmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki; yargısal tacizlerle sonuç almaları mümkün değildir. Er meydanında töreyi bilen pehlivan ne yapmaz? Faul yapmaz. Geleneği, erdemi, ahlakı bilen hakem ne yapmaz? Taraf tutmaz. Siyasette rekabetin denklemi, mahkemelerde kurulmaz, kurulamaz. Bu denklemi siz kurmadınız ki, siz bozasınız. Bozamayacaksınız. Bozdurmayacak bu millet. Siyasi yarışın denklemini kim kurar? Millet kurar. Kim bozar? Millet bozar. 23 Haziran'da sizi demokrasi tokadıyla uğurladıkları gibi, yine uğurlayacaklar” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.