İmamoğlu: Üsküdar için 5 yıl, daha farklı bir beş yıl olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden başarıyla çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ı makamında tebrik etti.

İmamoğlu:  Üsküdar için 5 yıl, daha farklı bir beş yıl olacak
Yayınlama: 29.05.2024
4
A+
A-

İmamoğlu, Üsküdar’ın, “İstanbul” denince akla gelen en önemli ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Böyle mühim bir noktanın, çok özel bir pozisyonda, ilk kadın Belediye Başkanı olarak tarihe de geçerek görev aldı. Ben, çok başarılı olacağına eminim. Her görev zordur, her görevin kendine göre zorlukları vardır. Elbette İstanbul'a hizmetin, Üsküdar'a hizmetini de kendine has özellikleri olduğu gibi, zorlukları da var. Ama zorlukların üstesinden gelmek, birkaç hususa bağlıdır.” diye konuştu.

Dedetaş’ın demokrat kimliğinin, İstanbul’a ve Üsküdar'a çok iyi geleceğini düşündüğünü kaydeden İmamoğlu, “Şehrin, Üsküdar'ın var olan bütün sorunlarına çözüm bulma konusunda çok farklı ve çok başarılı bir 5 yıl yaşatacağına inanıyorum. Elbette bu bir iş birliği süreci. Biz zaten iş birliğimizi, her ilçemizde, 5 yıl içerisinde göstermiştik. Ama bu 5 yıl, daha farklı bir beş yıl olacak. O başarıyı yükseltirken de elbette iş birliği içerisinde Üsküdar'da da yine başarılı işlere imza atarak, bu başarıyı ivmesini yukarıya birlikte taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul'da ilk kez aynı anda üç kadın belediye başkanı var.” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Ve üç kadın belediye başkanının başarısı, bunun sayısının katlanarak artması noktasında da çok önemli. Bu manada, sadece seçilmiş kadın belediye başkanlarımızı sorumlu bulmuyorum; onlardan çok daha fazla kendimi sorumlu tutuyorum ve onların başarısı içinde var gücümle onlarla iş birliği içerisinde çalışacağız.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Dedetaş, kurum kurmaylarının karşılıklı katılımıyla, Üsküdar’ın sorunlarına ve çözüm yollarına dönük, ortak masa toplantısı gerçekleştirdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.