İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 17 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım’ın analizine göre BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesi
bekleniliyor.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 17.09.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın BIST100 analizinde şu ifadeler kullanıldı:

“BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe risk iştahı düşük başladı. Endeks günü 108 puan düşüşle 5 g HO'nun sınırında tamamladı. Dün öğlen saatlerine kadar dar bantta hareket eden BİST100 endeksi, gün sonuna doğru satışların derinleşmesi ile negatif bölgede kaldı. 9.567 – 9.720 seviyeleri aralığında %1,6 volatilitede günlük olarak hareket etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dün TV programında soruları yanıtladı. Şimşek, geçen sene 57 milyar dolar olan cari açığın 19 milyar dolar civarına düşürüldüğünü ve bunun önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Ayrıca, uluslararası rezervlerin 147 milyar dolara yükseldiğini ve kırılganlığın azaltıldığını belirtti. Türkiye’nin risk priminin Mayıs ayında 700 baz puanın üzerindeyken, bugün 270 baz puanın altına indiğini söyledi. Bu düşüşün Türkiye'yi benzer ülkelere göre daha iyi bir konuma getirdiğini, ayrıca dış borçlanma maliyetlerinin de önemli ölçüde düştüğünü belirtti. Şimşek, ‘’Enflasyonda kalıcı düşüş başladı. Gelecek yılın sonunda enflasyonu yüzde 20'nin altına indirebileceğimize samimi şekilde inanıyorum.” dedi.

Fed Toplantısı bugün başlıyor. Yarın ise faiz kararı açıklanacak. Piyasaların aklındaki soru Fed 25 baz paz puan mı yoksa 50 baz puan mı indirim yapacak? Kasım ve Aralık aylarına ilişkin güvercin mesajlar verilecek mi? Makro verilerin karmaşık olduğu günlerde Fed’in faiz kararı da çok bilinmeyenli denklem olarak kalmaya devam ediyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.