İnfo Yatırım: Euro bölgesinde ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor

İstanbul, 9 Ekim (Hibya) – İnfo Yatırım’ın analizine göre Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası toplantısı merakla bekleniyor.

İnfo Yatırım: Euro bölgesinde ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor
Yayınlama: 09.10.2024
0
A+
A-

İnfo Yatırım'ın değerlendirmesinde şu ifadeler kullanıldı:

“EURUSD

Haftanın üçüncü işlem gününde Euro bölgesinde ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. Bununla birlikte önümüzdeki hafta Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası toplantısı merakla bekleniyor. Genel olarak bakıldığında bankanın bu toplantı sonrasında faiz indirimlerine devam edebileceği bekleniyor. Son gelen ekonomik veriler ve açıklamalarda bu beklentileri destekliyor. Banka önümüzdeki hafta Perşembe günü kararını açıklayacak. Diğer yandan yeni günde ABD kanadında açıklanacak olan FOMC toplantı tutanakları takip edilecek. Tutanaklar TSİ 21:00’da açıklanacak. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.1005 – 1.1047 – 1.1093 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0949 – 1.0882 – 1.0778 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol

Petrol kanadında dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’den gelen ekonomik veriler takip ediliyor. Ülkenin ekonomik görünümü ile ilgili endişelerin artması ise petrol kanadında baskılar oluşmasına neden olmuştu. Çin’de yetkililerin yaptığı açıklamalarda daha fazla teşvik açıklamamaları piyasalar tarafından pozitif karşılanmadı. Diğer yandan takip edilen başlıca konuların arasında Orta Doğu’da yaşan gerilimler yer alıyor. İsrail’in İran’a yönelik olası misilleme saldırısı endişeleri jeopolitik risklerin de artmasına neden olabiliyor. Bu risklerde petroldeki fiyatlamalar üzerinde oldukça etkili olabiliyor. Yeni günde 17:30’da ABD kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisi izlenecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 77.40 – 80.15 – 82.94 seviyeleri direnç noktaları olarak; 72.77 – 69.98 – 65.68 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD

Son günlerde altın kanadında FED’in atabileceği adımlar konusunda beklentiler fiyatlamalar üzerinde etkili olabiliyor. Son gelen ekonomik veriler ve açıklamalar ile FED’in önümüzdeki toplantısında beklenildiği kadar sert faiz indirim aksiyonları almayabileceğine yönelik beklentiler arttı. Bu beklentiler de altında baskılar oluşmasına neden oldu. Bu sebeple bugün 21:00’da açıklanacak olan FOMC toplantı tutanakları yakından izlenecek. Tutanaklar ile FED’in faiz patikasında atabileceği adımlar hakkında beklentiler daha da şekillenecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2630 – 2655 – 2685 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2600 – 2576 – 2550 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.