İnfo Yatırım: Yurt içinde bugün cari işlemler dengesi açıklanacak

İstanbul, 12 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım, yurt içinde cari işlemler dengesinin açıklanacağını bildirdi.

İnfo Yatırım: Yurt içinde bugün cari işlemler dengesi açıklanacak
Yayınlama: 12.09.2024
4
A+
A-

İnfo Yatırım’ın raporunda yurt içinde cari işlemler dengesinin açıklanacağı belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Ne oldu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Eylül ayı enflasyonuyla birlikte 50'nin altını 40'lı rakamları göreceğimizi tahmin ediyoruz.

“Yılmaz, ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Choksy ve beraberindeki heyeti kabul etti. Yılmaz, verimli bir görüşme gerçekleştirildiğini aktardı.

“Dışişleri Bakanlığınca, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında İkili Savunma İşbirliği Yol Haritası anlaşması imzalanmasına ilişkin, “ABD ile GKRY arasında savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesi yönünde bir yol haritası imzalanmasını kınıyoruz.” ifadeleriyle tepki gösterildi.

“JPMorgan, önümüzdeki hafta Fed'den 50 baz puan faiz indirimi bekliyor.

“Fed’in denetim birimi, Atlanta Fed Başkanı Bostic’in yetkililerin nasıl işlem ve yatırım yapacaklarını belirleyen Fed politikalarını ihlal ettiğini ancak gizli bilgilere dayanarak işlem yapmadığını bildirdi.

Fed Genel Müfettişi: Bostic'in gizli bilgileri sattığına dair kanıt bulamadık. Bostic'in yatırım işlemleri çıkar çatışması görüntüsü yarattı.

“Rusya Devlet Başkanı Putin, hükümet yetkililerine başta uranyum, titanyum ve nikel olmak üzere stratejik hammadde ihracatına kısıtlamalar getirmeyi düşünmeleri talimatını verdi.

“ABD Güvenlik ve Çevre Uygulama Bürosu, Amerika kıyılarına yaklaşan Francine Kasırgasına nedeniyle uygulanan kapatma prosedürü nedeniyle ABD’nin Meksika Körfezindeki petrol üretiminin bölgedeki toplam petrol üretiminin %39'u oranında azaldığını açıkladı.

“BOJ politika kurulu üyesi Tamura, merkez bankasının faiz oranlarını 2025 yılının son çeyreğinde ya da daha sonra %1 civarına yükseltmesi gerektiğini belirtti.

Ne olacak?

“Yurt içinde bugün Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.

“ECB faiz kararı bugün açıklanacak. Beklentiler 25 baz puan indirim olacağı yönünde.

“ABD’de bugün ÜFE ve İşsizlik Maaşı Başvuruları verileri açıklanacak.

“TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yarın yayımlanacak.

“Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.