İngiltere, yapay zekâ ile ilgili araştırma ve eğitim için 125 milyon dolardan fazla yatırım yapacak.
Teknolojinin ilerlemesi ve yapay zekânın hayatımızı daha çok entegre hale gelmesiyle İngiltere yapay zekâ merkezleri ve bazı düzenlemeler için milyonlarca dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.
Bloomberg’in haberine göre, İngiltere, yapay zekâ ile ilgili araştırma ve eğitim için 125 milyon dolar üzerinde harcama yapmayı planlıyor.
Hükümet, İngiltere genelinde 9 yeni yapay zekâ araştırma merkezi açacak. Yapay zekânın eğitim, polislik ve yaratıcı endüstrilerde sorumlu kullanımını inceleyen araştırma projelerini destekleyecek ve düzenleyicileri teknolojinin risklerini ve faydalarını yönetme konusunda eğitecek.
Bilim, İnovasyon ve Teknolojiden sorumlu Devlet Bakanı Michelle Donelan, yapay zekânın kamu hizmetlerini ve ekonomilerini daha iyi hale getirme, kanser ve demans gibi hastalıklar için tedavi üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz yıl kasım ayında İngiltere, yapay zekâ güvenliğine adanmış ilk enstitüyü kurmuş ve konuyla ilgili küresel bir zirveye ev sahipliği yapmıştı.
Bu zirvenin ardından 25’ten fazla ülke, teknolojinin ciddi, hatta yıkıcı risklerini kabul eden Bletchley Deklarasyonu’nu imzaladı.
Aralarında Google, Microsoft ve Amazon’un da bulunduğu yapay zekâ alanının önde gelen şirketlerin yöneticileri, hükümetin duyurusunu olumlu karşıladı.