İYİ Partili Hamşıoğlu’ndan “çocuklara yönelik istismar” açıklaması

İYİ Parti Medya Tanıtım Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, Tekirdağ’da 2 yaşındaki bebeğin istismar sonucu entübe edilmesini üzerinden çocuklara yönelik istismar verilerine dikkat çekti.

İYİ Partili Hamşıoğlu’ndan “çocuklara yönelik istismar” açıklaması
Yayınlama: 13.09.2024
3
A+
A-

İYİ Parti Medya Tanıtım Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu; Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebeğin istismar sonucu entübe edilmesine ilişkin, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Olaya ilişkin tutuklu sayısının 5’e yükseldiğini belirten Hamşıoğlu, bu kişiler arasından 13 ve 14 yaşındaki 2 çocuğun tecavüz suçlamasıyla tutuklandıklarını söyledi.

Hamşıoğlu; üvey babanın ise tecavüzden değil ihmalden, anne ve komşunun da delilleri gizlemek suçlamasıyla tutuklandığına işaret etti.

Uyuşturucu kullandığı için cezaevine giren Sıla’nın annesinin kısa süre önce tahliye edildiğini kaydeden Hamşıoğlu, zanlı durumundaki çocukların da uyuşturucu madde kullanıyor olabileceklerine dikkat çekti.

Pandemiden sonra, 7-10 yaş arasındaki ilkokul çocuklarının çevrim içi cinsel eylemlere yönlendirildiği vakaların yüzde 1000'den fazla arttığını belirten Hamşıoğlu, “Dünya Sağlık Örgütü’nün 2020 yılında paylaştığı rapora göre, 2019’da 2-17 yaşları arasında istismara uğrayan çocuk sayısı 1 milyara yakın. World Vision’ın verilerine göre, her yıl dünyada 1 milyar 700 milyon çocuk istismara uğruyor” ifadelerini kullandı.

Ortaya çıkan tablonun yargı ayağına da işaret eden Hamşıoğlu, “2023’te, çocuğa karşı cinsel istismarı düzenleyen TCK 103’ten açılan dosyaların yüzde 34’ünde, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Bu oran 2021’de yüzde 21’di. Vaka sayısı artarken kovuşturma ve mahkumiyet oranlarının azalmasında bir tuhaflık yok mu?  Bu ‘cezasızlığa’, potansiyel suçlular için ‘Yanıma kar kalır’ duygusuna yol açmıyor mu? Evet mevzuat değişiklikleri yapılıyor; evet ceza alt sınırı getiriliyor ama uygulama caydırmıyorsa, bunların anlamı olmuyor” değerlendirmesini yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.