İZDENİZ’in Midilli seferleri devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz turizmini canlandırmak için İZDENİZ ile sürdürdüğü İzmir-Midilli seferleri, kapıda vize uygulamasının başlamasıyla geçen yılın satış sayılarını yaklaşık 1 aylık sürede yakaladı.

İZDENİZ’in Midilli seferleri devam ediyor
Yayınlama: 20.06.2024
4
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ (İzmir Deniz İşletmeciliği A.Ş.) tarafından yapılan “Rotamız Midilli” seferlerinin yeni sezonu başladı. Yılın ilk turunu geçtiğimiz Ramazan Bayramı’na özel yapan İZDENİZ, 3 Mayıs itibariyle düzenli seferleri başlattı. Bu yıl kapıda vize uygulamasıyla ilginin arttığı İzmir-Midilli seferleri, Çarşamba ve Cuma kalkışlı olmak üzere haftada iki kez düzenleniyor.

Bu yıl kapıda vize uygulaması ile seferlere olan talep de arttı. 2023 yılında 4 bin 262 Midilli bileti satıldı. Bu yıl ise biletler satışa çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü. 3 Mayıs’ta başlayan seferlerde 2 bin 976 bilet satıldı. Vatandaşların ilgisinin devam etmesi durumunda seyahat sayılarının iki ya da üçe katlanması bekleniyor.

2024 yaz dönemi seferleri, 27 Eylül 2024 tarihinde bitecek. 20 yılı aşkın bir sürede İzmir Limanı’ndan hareket ederek uluslararası sularda ilk bayrak dalgalandıran yolcu gemisi olma özelliğini taşıyan İhsan Alyanak Gemisi’ne bu yıl İZDENİZ’in ikinci yüksek hızlı gemisi Prof. Dr. Aziz Sancar eşlik ediyor.

Bu yıl sefer sayısı yüzde 143 artırılarak sezon boyunca 41 sefer yapılacak. Artan talep doğrultusunda konulacak ek seferlerle bu sayı artabilecek. Seferler, her çarşamba ve cuma saat 08.30’da İzmir Alsancak Limanı’ndan gidiş, her cuma ve pazar ise saat 17.00’de Midilli Limanı’ndan dönüş şeklinde yapılıyor. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.