İzmir Büyükşehir Belediyesinden İzmir Körfezi’nde yapılan açıklamaya yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir Körfezi’ndeki çevre kirliliği hakkında yapılan basın açıklamasındaki söylenenler hakkında açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden İzmir Körfezi’nde yapılan açıklamaya yanıt
Yayınlama: 05.09.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi'ndeki çevre kirliliği hakkında yaptığı açıklamada “İzmir Körfezi’ndeki kirlilik hepimizin problemidir. Kolektif bir çalışma ile düzeltilebilir. Ancak 22 yıldır bütün kuvvet ve kudreti kendinde toplamış bir iktidarın Çevre ve Şehircilikten sorumlu Bakanı, İzmir Körfezi’nin kıyısında bir muhalefet partisi il başkanı gibi basın toplantısı yaparak, yerel yönetimlerimizi hedef göstermektedir” denildi.

Belediyenin yaptığı açıklamada Bakanlığın İzmir Körfezi sahilinde basın toplantısı yaptığı gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yurtdışında yapılan Sağlıklı Kentler Birliği toplantısına Türkiye’yi temsilen gittiği belirtildi. 

Açıklamada şu ifadeler de yerini aldı:

“Herkes şundan emin olsun, biz başta Körfez sorunu olmak üzere kentimizin bütün büyük sorunlarını çözmek için başta sayın bakanımız dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla ‘ben bu işe paydaşım’ diyen herkesle iş birliği yapmaya hazırız. Ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı gayet iyi biliyoruz, yol haritamız ve planlarımız hazırdır. Yeter ki Sayın Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere Sayın Bakanımız ve ilgili kurumlar bize gerçekten yürekten destek versinler,  yeter ki bu meseleyi yalnızca İzmir’in değil aynı zamanda Türkiye’nin acil meselelerinden birisi olarak görsünler. Gelin birbirimizi suçlamaktan mağduriyetler üzerinden kutuplaşma siyaseti yapmaktan vazgeçelim.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.