İzmir Enternasyonal Fuarı 93. kez kapılarını açtı

93. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve konuk robot Sophia’nın katılımıyla düzenlenen törenle başladı.

İzmir Enternasyonal Fuarı 93. kez kapılarını açtı
Yayınlama: 31.08.2024
3
A+
A-

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 93’üncü kez kapılarını açtı. Açılış töreni, Kültürpark Lozan Kapısı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay ev sahipliğinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapıldı.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar da katıldı.

30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında “teknoloji” temasıyla yapılan, onur konuğu ilin İstanbul, özel konuğun Küba olduğu 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı, dünyayı bir kez dana İzmir ile buluşturuyor.

Teknoloji temasıyla yapılan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın merakla beklenen sürpriz konuğu da açılışta sahnedeydi.  Sophia ile sahnede buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise “Heyecan ve şaşkınla izledik kendisini. Bir robot tarafından ilk defa 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlandı. Hoş geldin Sophia” dedi. Sophia, Başkan Tugay ile sahnede selfie çekildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tarihine değinerek “İzmir; 1940, 60, 70, 80'lerde yaptığını bugün yapacak olsa araştırma geliştirme inovasyon konularında dünyanın en önemli yerlerinden biri haline gelebilir. Bu potansiyeli, birikimi, vizyonu var. Bu senenin temasının teknoloji olarak belirlenmiş olmasını son derece önemsiyorum.” dedi.

İzmir Fuarı’nın İzmirlilerin hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ve yapıldığı ilk günden bu yana teknolojinin her zaman İEF kapısından kente girdiğini belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, üniversitede okurken dört yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çalıştığını hatırlattı.

Başkan Tugay, “Her yıl fuar dönemi, fuarımızın kökleri itibarıyla Cumhuriyete saygı duruşu niteliği taşır. Bu yıl fuarımızın kapılarını; Kurtuluş Savaşı’mızın son evresi Büyük Taarruz’u anmak üzere kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açıyoruz. Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın cesaretiyle esaretten kurtuluşumuzu, zaferimizi, bağımsızlığımızı kutluyoruz. Kapanışı ise, Kurtuluş Savaşı’nın nihai zafere ulaştığı 9 Eylül’de, İzmir’in 102. kurtuluş yıl dönümünde yapacağız.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.