İzmir, Gazze ile kardeş kent olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Filistin’in Gazze şehri ile kardeş kent olma önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

İzmir, Gazze ile kardeş kent olacak
Yayınlama: 15.06.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantılarının üçüncü oturumu Çeşme Kalesi’nde yapıldı.

Mecliste ilk olarak İzmir’in Filistin'in Gazze kenti ile kardeş kent olma önergesi gündeme geldi ve oy birliği ile kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bu aldığımız karar şu anlama geliyor; orada savaş bittiği zaman, biz oraya gidebildiğimiz zaman, orada savaşın yarattığı tahribatı onarmak, travma geçirmiş insanların yanında olmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm meclisimiz, tüm ilçelerimizle alabildiğimiz en fazla sorumluluğu alacağız. Ben oraya gitmeye talibim. Bugün de izin verseler gitmeye hazırım” dedi. 

İşten çıkarmalarla ilgili olarak da konuşan Başkan Tugay, “3 ayda 2 bin kişi işe alınmış. İZSU'nun bütçesinde personel payı yüzde 64 olmuş, su paralarından herkes şikayet ediyor. Bu arkadaşlar son 1 ayda, 1 haftada işe alınmışlar. 2 bine yakın kişi işe alınmış, biz sadece 200 kişiyi işten çıkardık. Bu arkadaşlarımızın mahkemeye başvurma yolu açıktır. Bu arkadaşlarımıza karşı hiçbir düşmanlığımız yok.” dedi.

Meclis toplantısında diğer konularda gündeme gelirken olumsuzluklara karşı mücadelelerinin devam edeceğenin ifadelerinde bulundu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.