İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezar alanlarında budadığı ağaçları geri dönüştürerek çeşitli ürünler elde ediyor.
Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı'nın Pınarbaşı'ndaki atölyesinde, kerestelerden mezar başucu tahtası ve defin işlemlerinde kullanılan tahtalar üretilirken, ayrıca eski banklar ve masalar da yenileniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı'nın marangoz atölyesi, kentteki yaklaşık 2 bin mezarlık alanında budanan ağaçlardan elde edilen keresteleri işliyor. Bu keresteler, Bornova Pınarbaşı'ndaki atölyeye getiriliyor ve burada mezar tahtası, mezar başucu tahtası gibi ürünlere dönüştürülüyor.
Pınarbaşı Atölye Sorumlusu Eray Akgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı'nın 30 ilçedeki mezarlıklarda bakım ve onarım hizmetlerini yürüttüğünü belirtti. Akgün, budama sonucu elde edilen kereste ve hurda ahşapların atölyede mezar tahtası, mezar başucu tahtası, çit ve bank tahtasına dönüştürüldüğünü ifade etti. Üretilen mezar tahtalarının defin işlemlerinde kullanıldığını, mezar başucu tahtalarının ise kimsesizler ve bebek mezarlarında numarataj işlemleri için kullanıldığını kaydetti.
Keresteden üretilen çitlerin de Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı'na bağlı birimlerde kullanıldığına değinen Akgün, bu çalışmaların belediyenin öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini ve böylece tasarruf sağlanarak kurum bütçesine değer katıldığını vurguladı.
SANAYİ HABER AJANSI