İZSU, enerji ihtiyacını güneşten karşılayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen’de yaklaşık 6 futbol sahası büyüklüğündeki alanda güneş enerjisi santrali (GES) kurdu. Santral yılda 6,5 milyon kilowatt saat (kWh) enerji üreterek 15 milyon TL kazanç sağlayacak.

İZSU, enerji ihtiyacını güneşten karşılayacak
Yayınlama: 21.06.2024
4
A+
A-

İZSU, bu sayede işlettiği 7 tesisin elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayacak. Tesisten elde edilecek enerjinin başlıca kullanım alanı, Körfez’in temizliğine katkı sağlayan atık su arıtma tesisleri olacak.

İklim kriziyle mücadelede yenilenebilir enerji yatırımlarıyla önemli adımlar atan İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen’in Değirmendere Mahallesi’nde 3,75 megawatt (MW) kapasiteli ve şebeke bağlantılı güneş enerjisi santralinin kurulumunu tamamladı. İZSU’nun öz kaynakları ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) yükleniminde yapılan GES projesi ile yıllık 6,5 milyon kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Buradan elde edilecek enerjiyle İZSU bünyesindeki toplamda 7 adet atık su arıtma tesisi ve su kuyusunun elektrik enerjisinin karşılanması hedefleniyor.

Bu proje kapsamında ve devamında kurulacak yenilenebilir enerji santralleri sayesinde, 4,5 milyon İzmirliye hem daha düşük maliyetlerle hizmet verilmesi hem de fosil yakıt kullanımının azaltılması hedefleniyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.