Karataş ve Altındağ üst geçidinde çalışmalar sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde ulaşım konforunu artıracak iki üst geçidin yapımını sürdürüyor.

Karataş ve Altındağ üst geçidinde çalışmalar sürüyor
Yayınlama: 16.09.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve güvenli ulaşım için çalışmalarını sürdürüyor.  Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yer alan Konak Karataş Yaya Üst Geçidi ile yeni otogar bağlantı yolu üzerinde yer alan Bornova Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi’nin yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yapımı devam eden Karataş Yaya Üst Geçidi yapımında ekipler, deniz seviyesinin altında ve tramvay hattı yakında yürütülen zorlu temel çalışmasını tamamladı. Üst geçidin yapımında kullanılacak çelik bölümlerinin üretimleri tamamlandı.

Gece ve gündüz tam zamanlı yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, Karataş Lisesi önü ve orta refüj hattında üst geçit ayaklarında ve kirişlerinde çelik montaj çalışmalarına devam ediyor. Montajların tamamlanmasının ardından üst geçitte kullanılacak 4 yürüyen merdiven ve 2 asansörün montajı yapılacak. 81 metre uzunluğundaki köprünün genişliği ise 3.6 metre olacak. Projeyle birlikte toplam bin 300 metrekarelik çevre düzenlemesi de hayata geçecek.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.