Katar’ın Japonya Büyükelçisi: İkili ilişkiler iş birliği, dostluk, ortak çıkarların modeli

Katar Devleti’nin Japonya Büyükelçisi Jaber bin Jarallah Al Marri, iki ülke arasındaki ilişkilerin bir iş birliği, dostluk ve ortak çıkarlar modeli oluşturduğunu vurgulayarak, Katar Devleti’nin liderliğinin, hükümetinin ve halkının Japonya ile mevcut ortaklığa özel önem verdiğini kaydetti.

Katar’ın Japonya Büyükelçisi: İkili ilişkiler iş birliği, dostluk, ortak çıkarların modeli
Yayınlama: 07.07.2024
2
A+
A-

Büyükelçi, geçen yıl iki ülke arasında ilişkileri iş birliği aşamasından kapsamlı bir stratejik ortaklığa taşımak için imzalanan anlaşmanın, ekonomik, kültürel, sanatsal, bilimsel, savunma, güvenlik ve akademik değişimin tüm alanlarında daha yakın bir iş birliği kurduğunu söyledi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika İşleri Bürosu Genel Müdür Yardımcısı Misako Takahashi ise iki ülke arasında yarım asırdan uzun süredir devam eden uzun dostluk geçmişine dikkat çekti.

Japonya-Katar Dostluk Derneği Başkanı ve Chubu Elektrik Enerjisi Şirketi Başkanı Satoru Katsuno ise derneğin ekonomik ve kültürel alışverişleri teşvik etme ve iki ülke arasındaki karşılıklı anlayışı geliştirmedeki rolünün altını çizdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.