Kayseri’de yeşillendirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde 30 bin metrekare alanda son teknoloji ürünü araçlarla yeşillendirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Kayseri’de yeşillendirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor
Yayınlama: 21.06.2024
2
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkalığı tarafından gerçekleştirilen 2024 yılı ilkbahardan yaz mevsimine geçiş günlerinde çevre düzenlemeleri çalışmaları kapsamında püskürtme, çim tohumu, gübre ve doğal pigment maddelerinin özel bir formülle karıştırılması ile oluşan hydroseeding sulu yöntemle (püskürtme) çim ekimi, yağmurlama (spring) sulama, toprak tesviye, ağaçlandırma, kent donatıları değişimi ve ilavelere devam ediyor.

Yeni park ve orta refüjlerin peyzaj çalışmaları kapsamında, Talas Kertmeler bölgesi, Sümer Yüzme Havuzu, Erkilet Erkovan Caddesi, 15 Temmuz Bulvarı, Talas askeri hastane caddesi ve Çevreyol Fuzuli Kavşağı Yakut mahalle girişi olmak üzere kavşak ve orta refüjlere 30 bin metrekare hydroseeding (sulu yöntemle) çim ekimi gerçekleştirilirken, çalışmalara devam ediliyor. Ayrıca bu alanlar için toplam 15 bin 300 metre boru, 100 adet vana, 2 bin adet rotor sprink, 5 bin adet fittings malzemesi, bin 500 metre kablo ve bin metreküp bitkisel toprak kullanıldı.

Öte yandan, havalimanı girişi, Cumhuriyet Meydanı, Form AVM önü gibi şehrin muhtelif yerlerinde, şelale, çiçek figürü, kule ve küre şeklinde montajlı olan modüler saksı ve portların 25 bin 500 adet saksılı çiçekleri de yeniden monte edildi.

Büyükşehir belediyesi tarafından tercih edilmekte olan hydroseeding sulu yöntemle püskürtme çim ekimi, içerdiği örtü sayesinde erozyona uğramış alanları hızlı bir şekilde çim ile buluşturuyor ve erozyonu kontrol etmekte fayda sağlıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.