Kız Kardeşlik Dayanışması Forumu katılımcılarını bekliyor

FEMIN UP Derneği çağrı metninde “FEMIN UP Derneği olarak, 2024 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de 292 kadının yaşam hakkının elinden alınması, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin hala ne kadar zorlu bir yolculuk olduğunu acı bir şekilde gözler önüne seriyor” denildi.

Kız Kardeşlik Dayanışması Forumu katılımcılarını bekliyor
Yayınlama: 14.10.2024
3
A+
A-

FEMIN UP Derneği'nin metninde şu ifadeler yer aldı:

“FEMIN UP Derneği olarak, 2024 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de 292 kadının yaşam hakkının elinden alınması, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin hala ne kadar zorlu bir yolculuk olduğunu acı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Özellikle son günlerde ülke gündemini sarsan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetleri, bu tabloyu daha da karanlık hale getirdi. Bu çağrıyı; İkbal Uzuner, Ayşenur Halil, Başak Cengiz, Ceren Özdemir, Emine Bulut, Ceren Damar, Pınar Gültekin, Narin Güran ve ismini sayamadığımız daha nice kadın için; hala hayatta kalma mücadelesi veren tüm kız kardeşlerimiz için kaleme alıyoruz.”

Çağrı metnine ulaşmak için; https://feminup.org/wp-content/uploads/2024/10/Toplumsal-Cinsiyet-Esitligi-Icin-Bir-Cagri-Kadina-Yonelik-Siddetin-Anatomisi.pdf

Kız Kardeşlik Dayanışması Forumu’na kayıt olmak için; https://forms.gle/3tkxccSaJNQesCCy5

Tarih: 14 Ekim 2024, Pazartesi
Saat: 20.00-21.00
Yer: Çevrimiçi (Zoom linki katılımcı formunu dolduranlara mail yoluyla iletilecektir)


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.