Konya Büyükşehir Belediyesinden 450 bin metreküplük sel kalkanı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımına başladıkları Buzlukbaşı Taşkın Koruma Tesisi Projesi ile şehirdeki taşkın risklerini azaltarak kritik ulaşım ve sanayi bölgelerini olası risklere karşı güvence altına alacaklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesinden 450 bin metreküplük sel kalkanı
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Selçuklu ilçesi Akademi Mahallesi’nde yer alan Buzlukbaşı Mevkii'nde, Meramşah Deresi üzerindeki su havzalarından kaynaklanan taşkın risklerine karşı bir adım atıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, fiziki çalışmaların başlatıldığı Buzlukbaşı Taşkın Koruma Tesisi Projesi ile İstanbul Yolu, Aliya İzzetbegoviç Caddesi, Ankara Yolu, Kosova, Bosna Hersek ve Büyükkayacık mahalleleri ile Havaalanı, Lojistik Merkezi ve Organize Sanayi Bölgeleri’nde oluşması muhtemel taşkın risklerini kontrol altına almayı hedeflediklerini belirtti. 

Başkan Altay, “Meramşah Deresi’nin su toplama havzası olan Ardıçlı, Buzlukbaşı ve Kuşaklama Kanalı’nı 70 metre genişliğinde, 14 metre yüksekliğinde ve 140 metre uzunluğunda olmak üzere 450 bin metkreküp kapasiteli bir göletle birleştirerek, olası sel felaketlerine karşı etkin bir koruma sağlayacağız. En kısa zamanda tamamlamayı hedeflediğimiz projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.