Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Kurti, Başkan Tugay’ı ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kosova Cumhuriyeti’nin Başbakanı Albin Kurti’yi makamında ağırladı.

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Kurti, Başkan Tugay’ı ziyaret etti
Yayınlama: 05.07.2024
3
A+
A-

Kosova Başbakanı Albin Kurti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede; İzmir’de Balkan göçmenlerinin sayısının fazla olduğu, karşılıklı iş birlikleri, yapılabilecek çalışmalar gündeme geldi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Daha fazla iletişim halinde olmak istiyoruz. Size karşı çok yakın duygular besliyoruz. Her zaman iş birliği yapmaya hazırız. Biz burada yatırımcılarla iletişime geçebiliriz, bir araya gelip ziyaret edebiliriz. Bundan mutluluk duyarız. Bunun için planlama yapacağız” diye konuştu. Görüşmede ayrıca kültür, spor, öğrenci değişimi, turizm konuları konuşuldu. Başkan Tugay, “İzmir’deki vatandaşlarımız da Kosova’yı ziyaret etmekten memnuniyet duyar. İzmir olarak Kosova’yı tanıtmamız mümkün olabilir” dedi.  

Ülkesi hakkında bilgiler veren, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmaları olduğunu hatırlatan Kosova Cumhuriyeti’nin Başbakanı Albin Kurti, “Yatırımcılar için ülkemizde iyi bir ortam var. Priştine’ye yatırımcılar gelebilir” ifadelerini kullandı.  


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.