Kültür Yolu Festivali Mamak’tan geçiyor

Mamak Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali kapsamında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Kültür Yolu Festivali Mamak’tan geçiyor
Yayınlama: 25.09.2024
3
A+
A-

Kültür Yolu Festivali'nin on birinci durağı olan başkent Ankara, 9 gün boyunca sergi, konser ve söyleşi gibi birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. 

Mamak ev sahipliği yaptığı etkinliklerle kültür ve sanatı Mamaklılarla buluşturuyor. Musiki Muallim Mektebi sergi salonunda ressam Zeliha Bazoğlu ”Gelenekten-Geleceğe” adlı çalışmasında Anadolu motiflerini kullanarak elişleri, dantel ve boncukları yağlı boya tablolarda birleştirerek yaptığı resimleri sergiliyor. Sergi 29 Eylül tarihine kadar saat 10:00-20:00 arası ziyaretçilerini bekliyor.

Kültür Yolu Festivali Kapsamında Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ''Yaşamın Renklerinde Ankara'' adlı söyleşi, Prof. Dr. Çiğdem Özesmi, Dr. Necati Yalçın ve Prof. Dr. Mehmet Tunçer’in katılımıyla gerçekleşti. Dünya başkentleriyle Ankara arasında benzerlikler ve kıyaslamaların yapıldığı, Ankara’nın tarihi ve kültürel dokusunun anlatıldığı söyleşi sonrasında, Prof. Dr. Çiğdem Özesmi ve Dr. Necati Yalçın, ziyaretçiler için kitap imzaladı.

Mamak Belediyesinin ev sahipliğinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen konserde, Mamak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği repertuarının en sevilen parçaları seslendirdi. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikler 29 Eylül tarihine kadar devam edecek.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.