KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa Çin’deki piyasa dalgalanmasının ardından yatay açıldı

İstanbul, 9 Ekim (Hibya) – Avrupa hisse senetleri, Çin’deki piyasa oynaklığının etkisiyle bölgedeki olumlu havanın dalgalanmasıyla Çarşamba günü genellikle yatay açıldı.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa Çin’deki piyasa dalgalanmasının ardından yatay açıldı
Yayınlama: 09.10.2024
0
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi sadece yüzde 0,06 artışla açıldı, ancak hafifçe güçlenerek yüzde 0,11 artıya geçti. Fransa'nın CAC 40, Almanya'nın Xetra DAX ve İtalya'nın FTSE MIB endeksleri kırmızıdayken, FTSE 100 yüzde 0,5 artışla açılışta pozitif bölgede işlem gören tek ana Avrupa endeksiydi.

Bölgesel piyasalar Salı günü düşüşle kapandı ve tüm büyük borsalar ve çoğu sektör gün boyunca kırmızıda işlem gördü. Bu cansız seans, yatırımcıların Çin'in teşvik rallisindeki yavaşlamaya tepki vermesiyle haftaya sarsıntılı bir başlangıcın ardından geldi.

Asya-Pasifik piyasalarında anakara CSI 300 yüzde 6,0 düştü ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi kayıplarını genişleterek yüzde 2,5 düştü. Salı günü HSI son 16 yılın en kötü gününü kaydederek yüzde 9,41 düşüşle kapandı.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, büyük ortalamalar için kazançlı bir seansın ardından Salı gecesi yatay çizgiye yakın seyretti. Wall Street, teknoloji hisselerinin daha iyi performans göstermesi ve petrol fiyatlarının yüksek seviyelerinden gevşemesiyle Salı günü büyük ortalamalar için güçlü bir seans geçiriyor. 

Çarşamba günü Avrupa'da gerçekleşecek etkinlikler arasında Alman hükümetinin son ekonomik tahminleri ve NATO savunma bakanlarının Belçika'daki son toplantısı yer alıyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.