KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisse senetleri temkinli bir yükselişle açıldı

İstanbul, 20 Ağustos (Hibya) – Avrupa hisse senetleri Salı günü temkinli bir yükselişle açılırken, faiz indirimlerinin görünümüne ilişkin piyasa belirsizliği sürüyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisse senetleri temkinli bir yükselişle açıldı
Yayınlama: 20.08.2024
4
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi erken işlemlerde yüzde 0,07 yükselirken, sektörler ve büyük borsalar karışık işlem gördü. Teknoloji hisseleri yüzde 0,58 artarken, petrol ve gaz hisseleri yüzde 0,59 düştü.

Küresel piyasaların odağında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşmaya ve Çarşamba günü açıklanacak olan Fed'in en son toplantısının tutanakları bulunuyor.

Her iki etkinliğin de, yatırımcılara faiz indirimlerinin görünümü ve Fed'in bir sonraki toplantısında neler beklenmesi gerektiği konusunda daha fazla netlik sağlaması bekleniyor. CME FedWatch Aracı'na göre, Fed vadeli işlem fonları fiyatlaması, merkez bankası politika yapıcılarının Eylül ayında faizleri 25 baz puan düşürme olasılığının yaklaşık yüzde 76 olduğunu gösteriyor.

Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü Wall Street'te yaşanan ralliyi takip ederek Salı günü çoğunlukla yükselirken, yatırımcılar Avustralya Merkez Bankası'nın son toplantı tutanaklarını da değerlendirdi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500 ve Nasdaq Composite'in 2024'ün en uzun kazanma serilerini gerçekleştirmesinin ardından dün gece yatay seyretti. 

Salı günü Avrupa'da açıklanacak veriler arasında Almanya'nın üretici fiyat endeksi, İsveç Merkez Bankası'nın son para politikası kararı ve AB'nin son yıllık enflasyon oranı yer alıyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.