KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisse senetleri üç gün üst üste düşüşün ardından düşüşle açıldı

İstanbul, 5 Eylül (Hibya) – Avrupa borsaları, geçen haftayı rekor seviyeden kapattıktan sonra, haftanın ilk üç günü üst üste düşüşün ardından, negatif seyrini sürdürerek, Perşembe günü de düşüşle açıldı.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisse senetleri üç gün üst üste düşüşün ardından düşüşle açıldı
Yayınlama: 05.09.2024
2
A+
A-

Bölgesel Stoxx 600 endeksi yüzde 0,3 düşüşle açıldı ve neredeyse tüm sektörler geriledi. Kamu hizmetleri yüzde 0,15 yükselirken, kimyasallar yüzde 0,87 düştü.

Bu durum, özellikle Perşembe günü ilk işsizlik başvuruları, tarım dışı istihdam ve Cuma günü işsizlik oranı olmak üzere bu hafta açıklanacak diğer ABD istihdam verilerine daha da fazla odaklanılmasına neden oldu. Zayıf Temmuz ayı istihdam raporu, Ağustos ayında başlayan geniş çaplı hisse senedi satışlarında önemli bir faktör oldu.

Teknoloji sektörü de bu hafta piyasaları aşağı çekti ve Çarşamba günü Avrupa'da yüzde 3,2 değer kaybetti.

ABD'li çip üretim devi Nvidia Salı günü büyük bir kayıp yaşadı ve bu da dünya çapında çip hisselerini aşağı çekti. Şirket, Çarşamba günü, Adalet Bakanlığı'ndan antitröst maddeleri nedeniyle mahkeme celbi aldığına ilişkin haberleri yalanladı.

Wall Street'te endeks vadeli işlemleri Eylül ayına çalkantılı bir başlangıç yaptıktan sonra Perşembe günü erken saatlerde biraz değişti.

Asya-Pasifik piyasaları da kayıplarını genişletti ve Japonya Nikkei 225, Ağustos ayında ücretlerin daha yumuşak bir büyüme kaydetmesinin ardından en sert düşüşü yaşadı ve potansiyel olarak Japonya Merkez Bankası'na faiz artırımı için daha fazla alan sundu.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.