KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisse senetlerinin karışık açılması bekleniyor

İstanbul, 20 Ağustos (Hibya)-Avrupa hisse senetlerinin Salı günü, faiz indirimlerinin görünümüne ilişkin piyasa belirsizliğinin sürmesiyle karışık bir açılış yapması bekleniyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisse senetlerinin karışık açılması bekleniyor
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE endeksinin 27 puan düşüşle 8.335, Almanya'nın DAX endeksinin yatay seyirle 18.426, Fransa'nın CAC 40 endeksinin 7 puan düşüşle 7.498 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 6 puan artışla 33.368 seviyesinden açılması bekleniyor.

Küresel piyasalar bu hafta önemli Federal Rezerv gelişmelerine odaklanacak. Merkez Bankası'nın son toplantısının tutanakları Çarşamba günü, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşmadan önce açıklanacak.

Her iki etkinlik de yatırımcılara faiz indirimlerinin görünümü ve Fed'in bir sonraki toplantısında neler beklenmesi gerektiği konusunda daha fazla netlik sağlayabilir. CME FedWatch Aracı'na göre, Fed vadeli işlem fonları fiyatlaması, merkez bankası politika yapıcılarının Eylül ayında faizleri 25 baz puan düşürme olasılığının yaklaşık yüzde 76 olduğunu gösteriyor.

Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü Wall Street'te yaşanan ralliyi takip ederek Salı günü çoğunlukla yükselirken, yatırımcılar Avustralya Merkez Bankası'nın son toplantı tutanaklarını da değerlendirdi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500 ve Nasdaq Composite'in 2024'ün en uzun kazanma serilerini gerçekleştirmesinin ardından dün gece yatay seyretti. 

Salı günü Avrupa'da açıklanacak veriler arasında Almanya'nın üretici fiyat endeksi, İsveç Merkez Bankası'nın son para politikası kararı ve AB'nin son yıllık enflasyon oranı yer alıyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.