KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisseleri Asya-Pasifik’teki kazançların etkisiyle artıda açıldı

İstanbul, 26 Eylül (Hibya) – Avrupa hisse senetleri, Asya-Pasifik piyasalarındaki gecelik kazançların etkisiyle Perşembe günü keskin bir yükselişle açıldı.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisseleri Asya-Pasifik’teki kazançların etkisiyle artıda açıldı
Yayınlama: 26.09.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600, açılış zilinden kısa bir süre sonra yaklaşık yüzde 1,0 yükseldi ve neredeyse tüm sektörler pozitif bölgede yer aldı.

Avrupa'nın işlem gününe iyimser bir başlangıç yapması, Asya-Pasifik piyasalarının gece boyunca yükselmesinin ardından geldi. Japonya'nın Nikkei 225 endeksi bölge piyasalarına öncülük ederken, Çin piyasaları da kazançlarını genişletti.

Japonya Nikkei yüzde 2,12 yükselirken, Japonya Merkez Bankası'nın Temmuz ayı toplantı tutanaklarını yayınlamasıyla geniş tabanlı Topix yüzde 1,65 artış gösterdi. Çin anakarasındaki CSI 300 kazanç serisini yedinci güne taşıdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Dow Jones Industrial Average'a bağlı vadeli işlemler, endeksin dört günlük kazanç serisini bozmasının ardından Çarşamba gecesi çok az değişiklik gösterdi. Yatırımcılar Perşembe günü açıklanacak olan haftalık işsizlik başvuruları raporunu yakından takip edecek.

Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler, 21 Eylül'de sona eren hafta için 223.000 ilk işsizlik başvurusu yapıldığını tahmin ediyor. İkinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasılanın son okuması da sabah saatlerinde açıklanacak.

Başkan Jerome Powell ve New York Fed Başkanı John Williams da dahil olmak üzere birçok Federal Rezerv yetkilisinin Perşembe günü konuşma yapması planlanıyor.

Avrupa'da, H&M Group'tan kazançlar gelecek ve GfK'dan Alman tüketici güveni rakamları da veri açıklamaları arasında yer alacak.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.