KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasalarının haftaya karışık bir seyirle başlaması bekleniyor

İstanbul, 2 Eylül (Hibya) – Avrupa hisse senetlerinin Pazartesi günü yeni işlem haftasına karışık bir seyirle başlaması bekleniyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasalarının haftaya karışık bir seyirle başlaması bekleniyor
Yayınlama: 02.09.2024
3
A+
A-

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE endeksi 25 puan artışla 8.389, Almanya'nın DAX endeksi 2 puan düşüşle 18.904, Fransa'nın CAC 40 endeksi 12 puan düşüşle 7.622 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksi 12 puan düşüşle 34.405 seviyesinden açılacak.

Yatırımcıların dünyanın dört bir yanından gelen enflasyon verilerini değerlendirmesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül ayında faiz indirimlerine başlayacağına dair beklentilerin artmasıyla bölgesel piyasalar Ağustos ayının son işlem günü olan geçen Cuma gününü yükselişle kapattı.

ABD ekonomisine ilişkin geçen hafta açıklanan veriler, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin Temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve bir yıl öncesine göre yüzde 2,5 arttığını gösterdi. Sonuç, Dow Jones'un anketine katılan ekonomistlerin tahminleriyle uyumluydu. Gıda ve enerji hariç fiyat endeksi de bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Verilerin politika yapıcıların Eylül ayındaki faiz kararlarını etkilemesi bekleniyor.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların hafta sonu açıklanan Çin'in ticari faaliyet verilerini değerlendirmesiyle düştü. Çin'in Ağustos ayına ilişkin resmi satın alma yöneticileri endeksi verileri, imalat PMI'ın 49,1 ile altı ayın en düşük seviyesine gerilediğini ve Temmuz ayında görülen 49,4'ten daha hızlı bir daralma yaşandığını gösterdi.

Avrupa'da Pazartesi günü açıklanacak veriler arasında İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve Almanya'dan en son imalat PMI verileri yer alıyor. Önemli bir bilanço açıklaması yok. 

ABD piyasaları Pazartesi günü İşçi Bayramı resmi tatili nedeniyle kapalı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.