KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

İstanbul, 10 Ekim (Hibya) – Yatırımcılar fiyat baskılarının hafiflediğine ilişkin daha fazla işaret için en son ABD enflasyon verilerini beklerken, Avrupa piyasalarının Perşembe günü işlemlerine pozitif başlamaları bekleniyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasalarının yükselişle açılmaları bekleniyor
Yayınlama: 10.10.2024
1
A+
A-

Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler, aylık bazda yüzde 0,1'lik bir artış ve önceki 12 ay boyunca yüzde 2,3'lük bir yükselme bekliyor.

Sonuçlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Kasım ayındaki toplantısında alacağı politika kararlarına da ışık tutacak. Analistlere göre, Fed fonları vadeli işlem verileri çeyrek puanlık bir kesinti olasılığının yaklaşık yüzde 70 olduğunu gösteriyor.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba gecesi biraz değişirken, Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü Wall Street'teki kazançların etkisiyle Perşembe günü çoğunlukla yüksek işlem gördü.

S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average, yatırımcıların jeopolitik endişelerden sıyrılması ve Fed'in faiz oranını 50 baz puan düşürdüğü ve “katılımcıların önemli bir çoğunluğunun” faiz oranlarını daha büyük miktarda düşürmeyi tercih ettiğini ortaya koyduğu Eylül toplantısının tutanaklarının açıklanmasına tepki göstermesiyle yeni rekorlara ulaştı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.