KÜRESEL PİYASALAR – ECB faiz indirimi sonrası Avrupa’nın yükselişle açılması bekleniyor

İstanbul, 13 Eylül (Hibya) – Yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri düşürme kararını ve bunun gelecekteki para politikası üzerindeki etkisini irdelemeye devam ederken, Avrupa hisse senetlerinin yükselişle açılması bekleniyor.

KÜRESEL PİYASALAR – ECB faiz indirimi sonrası Avrupa’nın yükselişle açılması bekleniyor
Yayınlama: 13.09.2024
3
A+
A-

Analistlere göre, İngiltere'de FTSE 100 1,0 puan artışla 8.239'dan, Fransa'da CAC 20 puan artışla 7.448'den, Almanya'da DAX 57 puan artışla 18.563'ten ve İtalya'da FTSE MIB 41 puan artışla 33.484'ten açılacak.

Avrupa Merkez Bankası Perşembe günü beklendiği gibi faiz oranlarını düşürerek bu yılki ikinci 25 baz puanlık indirimine imza attı ve temel faiz oranını yüzde 3,5'e çekti.

Politika yapıcılar para politikasının gidişatı hakkında çok az bilgi verdi, ancak Başkan Christine Lagarde bankanın “belirli bir faiz patikasına önceden taahhütte bulunmadığını” söyledi.

ECB'nin toplantısı, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirim döngüsüne başlaması beklenen 17-18 Eylül toplantısından sadece birkaç gün önce gerçekleşti.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500'ün üst üste dördüncü seansını kazanmasının ardından gece boyunca biraz değişti.

Asya-Pasifik piyasaları ise Çin anakara piyasalarının altı yılın en düşük seviyesinden toparlanması ve Avustralya piyasalarının tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşmasıyla karışık bir seyir izledi.

Avrupa'da ise Cuma günü Fransa'dan enflasyon verileri açıklanacak. Kurumsal kazançlar yok.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.