KÜRESEL PİYASALAR – Fed faiz kararı beklenirken Avrupa piyasaları düşüşte

İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – Yatırımcılar önemli bölgesel verileri değerlendirirken ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını beklerken Avrupa piyasaları Çarşamba günü düşüş yaşadı.

KÜRESEL PİYASALAR – Fed faiz kararı beklenirken Avrupa piyasaları düşüşte
Yayınlama: 18.09.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi, bölgesel borsalar ve sektörlerin çoğunlukla geri çekilmesiyle yüzde 0,17 düştü. Madencilik ve teknoloji hisselerinin her ikisi de yüzde 0,66 oranında düştü. Stoxx 600 endeksi Salı günü yükselişle kapandı.

Avrupa'da Çarşamba günü İngiltere'nin Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı. Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, Temmuz ayına göre değişmeyen ve beklentilere paralel olarak yüzde 2,2 oldu.

Veriler, bu haftanın ilerleyen günlerinde yapılması planlanan İngiltere Merkez Bankası toplantısı ve faiz politikası kararı öncesinde geldi. Japonya Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası'nın da toplanacağı bu hafta merkez bankaları için yoğun bir hafta olacak.

Fed'in Çarşamba günü, Mart 2022'de faizleri artırmaya başlamasından bu yana ilk kez bir faiz indirimi açıklaması neredeyse kesin.

Ancak, tüccarlar indirimin büyüklüğü konusunda bölünmüş durumda. CME Group'un FedWatch aracına göre, 50 baz puanlık bir indirim olasılığı son zamanlarda artıyor ve en son yüzde 65 olarak gerçekleşti.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Fed kararından önce çok az değişti. Asya-Pasifik piyasaları ise Çarşamba günü karışık seyretti.

Ağustos ayına ilişkin Euro Bölgesi enflasyon rakamlarının da açıklanması bekleniyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.