KÜRESEL PİYASALAR – Japonya Nikkei Asya Pasifik’teki kazançlara öncülük ediyor

İstanbul, 20 Ağustos (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street’in gece boyunca devam eden rallisinin ardından Salı günü çoğunlukla yükseldi. Yatırımcılar ayrıca Avustralya Merkez Bankası’nın son toplantı tutanaklarını da değerlendirdi.

KÜRESEL PİYASALAR – Japonya Nikkei Asya Pasifik’teki kazançlara öncülük ediyor
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

Bölgeye, kamu hizmetleri ve sağlık hisselerinin desteğiyle yüzde 2'nin üzerinde değer kazanan Japonya'nın Nikkei 225 endeksi öncülük etti. Geniş tabanlı Topix yüzde 1,3 yükseldi.

Çin'in kredi faiz oranları bir yıllık LPR için yüzde 3,35 ve beş yıllık LPR için yüzde 3,85'te tutuldu. Bir yıllık LPR çoğu kurumsal kredi için referans oran olarak kullanılırken, beş yıllık LPR ise ipotekli konut kredileri için referans oran olarak kullanılıyor.

Avustralya Merkez Bankası'nın Ağustos ayı toplantı tutanakları Salı günü yayımlandı. Banka toplantıda gösterge faiz oranını yüzde 4,35'te tuttu ancak enflasyonun “hedefin üzerinde” kaldığını da kabul etti.

Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 0,87, küçük sermayeli Kosdaq ise yüzde 1 yükseldi. Ağustos ayında, ülkenin tüketici duyarlılığı iki yılın en yüksek seviyesi olan 103,6'dan 100,8'e geriledi. 

Analistlere göre bu durum, ABD'deki resesyon sıkıntıları ve ardından gelen borsa çöküşünden kaynaklandı. 100'ün üzerindeki bir rakam iyimserlerin kötümserlerden fazla olduğunu gösteriyor.

Avustralya'nın S&P/ASX 200'ü RBA açıklamasının ardından yüzde 0,28 yükseldi. Ancak, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,42 düşerken, Çin anakarası CSI 300 yüzde 0,42 geriledi.

ABD'de, S&P 500 ve Nasdaq'ın üst üste sekizinci gününü kazanmasıyla üç büyük endeks de yükseldi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,58 artarken, S&P 500 yüzde 0,97 yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite yüzde 1,39 artış gösterdi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.