Kurtulmuş: Milletimiz emin olsun Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır

Aydın, 14 Eylül (Hibya) – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Numan Kurtulmuş, Batı Şeria’da İsrailli askerlerce öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenaze törenine katıldı.

Kurtulmuş: Milletimiz emin olsun Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır
Yayınlama: 14.09.2024
6
A+
A-

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Bugün burada hem bir taraftan büyük bir hüzün hem de büyük bir öfkenin içerisindeyiz. Türkiye’nin tamamının aklının ve kalbinin burada olduğunu biliyoruz. Ayşenur evladımız bundan sonra bütün milletin evladıdır. Bütün insanlık aleminin maşeri vicdanının temsilcisidir. Mekanı cennet olsun.

Hüznümüz büyüktür, hüznümüzü ifade edecek söz bulamıyoruz. Ama şunu ifade etmek isterim ki bugün burada Türkiye’nin bütün siyasi partileri, farklı kanaat grupları burada beraber milletçe bu şehidimize sahip çıktık. Türkiye’nin milli davası olan Filistin davasının önemli bir sembolü olarak Ayşenur evladımıza sahip çıkıyoruz.

İlk andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak duruma müdahale edildi. Orada yapılan bütün işlemler de gözlemlendi ve burada da adli tıp kurumumuzun uluslararası standartlarda otopsi raporları ortaya çıkartıldı. Milletimiz emin olsun Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır. Katillerinden bütün uluslararası mahkemelerde hesap sorulacaktır.

İsrail’in işgalci güçleri Batı Şeria’daki toprakları işgal ediyordu. Ayşenur evladımız Batı Şeria’daki kanunsuz işgale dikkat çekmek için oradayken şehit oldu. Bu sadece birkaç tane cani askerin suçu değildir. Bu devlete arka çıkan işbirlikçi devletlerin de suçudur. Dünyanın büyük devletlerinden birisinin başkanı kalkıp yerden seken bir kurşun burdu diyecek kadar insanlıktan sapmış görünüyor.

Halbuki otopsi raporu çok net ortaya koymuştur Ayşenur yakın mesafeden doğrudan ateşle sol kulağının arkasından giren kurşunla şehit edilmiştir. Bunun hesabı sorulacaktır.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.