Lazzarini: Gazze’ye insani yardım ulaştırılması kısıtlamaları devam ediyor

New York, 21 Haziran (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’ye insani yardım teslimatının devam ettiğini ancak kısıtlamalar nedeniyle büyük zorluklarla karşılaşıldığını ifade etti.

Lazzarini: Gazze’ye insani yardım ulaştırılması kısıtlamaları devam ediyor
Yayınlama: 21.06.2024
2
A+
A-

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze'ye insani yardım teslimatının devam ettiğini ancak kısıtlamalar nedeniyle büyük zorluklarla karşılaşıldığını belirtti.

Gazze'nin UNRWA dahil olmak üzere yardım kuruluşları için karmaşık bir çalışma ortamına sahip aktif bir savaş bölgesi olduğunu vurgulayan Lazzarini, “Sekiz aydır süren acımasız bir savaşta, büyük ölçekli yardımlar ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmıyor.” dedi.

Lazzarini, acil olarak gerekenleri şu şekilde sıraladı:

“Kesintisiz, düzenli, koordineli ve anlamlı insani yardım akışı, yardım çalışanları ve onların varlıkları dahil emniyet ve güvenlik ve konvoylar için yerel polis refakatçisi, güvenli güzergahlar ve geçiş noktalarının tutarlı standart çalışma saatleri, çatışmanın tüm tarafları tarafından taahhüt edilen bir ateşkes.”

Lazzarini, bunların yapılmamasının, 2 milyon insanın kaos ve umutsuzluğunu yeni seviyelere çıkaracağı ve insani yardım topluluğunun faaliyet göstermesini engelleyeceğinin altını çizdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.