Lazzarini: UNRWA, yanlış bilgi ve dezenformasyon saldırılarının hedefi olmaya devam ediyor

New York, 19 Eylül (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, UNRWA’nın yanlış bilgi ve dezenformasyon bombardımanının hedefi olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Lazzarini: UNRWA, yanlış bilgi ve dezenformasyon saldırılarının hedefi olmaya devam ediyor
Yayınlama: 19.09.2024
3
A+
A-

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze’deki UNRWA binalarına yapılan saldırılar nedeniyle çok sayıda personelin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ayrıca UNRWA’nın yanlış bilgi ve dezenformasyon bombardımanının hedefi olmaya devam ettiğine dikkat çeken Lazzarini, “Kamuoyuna duyurulan bu tür korkunç iddialar, kanıta dayanmadığı gibi tehlikelidir de. En önemlisi Gazze’deki insani yardım çalışanlarımız arasında korku yaratıyorlar. Birkaç meslektaşımız artık UNRWA yeleğini giymenin kendilerini güvende hissettirmediğini söyledi.” dedi.

Lazzarini, yanlış bilgi saldırılarının UNRWA’nın veya insani yardım çalışanlarının tarafsızlığıyla ilgili olmadığını vurgulayarak “Bunlar şunları hedefliyor; bu savaşın vahşetinden dikkatleri uzaklaştırmak, tahammül edilemez olanı meşru kılarak insanlıktan çıkarma, Gazze’de gıda, barınma ve sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere en büyük insani yardım sağlayıcısı olan UNRWA’yı zayıflatmak ve ortadan kaldırmak.” ifadelerine yer verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.