Mahkeme İnciraltı planlarını iptal etti

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planlarını iptal etti.

Mahkeme İnciraltı planlarını iptal etti
Yayınlama: 17.10.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planlarına karşı açtığı dava sonuçlandı.

İzmir 4. İdare Mahkemesi heyeti iptal kararının gerekçesinde, “Dava konusu planların mevzuat hükümlerine, planlama ilke ve esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” dedi.

Davanın İzmir Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlanması üzerine bir değerlendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi:

 “‘İzmir’in akciğerleri niteliğindeki, şehrin mücevheri İnciraltı’nın ranta, betona teslim edilmesine izin vermeyeceğiz’ demiştik.  İnciraltı’nı kamusal kullanım hakkını ve bölgelenin niteliğini koruyarak planlayalım. Bunu ortak akılla yapabileceğimize inanıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni imar planı çalışmalarına katkılarımızı sunmak üzere hazırız.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.