Malatya’da “Gaziler Günü” etkinliklerle kutlandı

19 Eylül ‘Gaziler Günü’ tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Malatya’da “Gaziler Günü” etkinliklerle kutlandı
Yayınlama: 19.09.2024
2
A+
A-

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında il protokolü ile birlikte şehitliği ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, daha sonra “Kahramanlarla Yürüyoruz” yürüyüşüne, Çelenk Sunma Töreni’ne, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, 2. Ordu Komutanlığı tarafından gazilerimiz ve aileleri onuruna verilen yemeğe katıldı.

Başkan Er, akşam da şehit ve gazi aileleri onuruna ilgili dernek başkanlarına makamında bir yemek verdi.

Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Er, “Emperyalistler bu ülkeden gittiler; fakat maalesef yerlerine gönül coğrafyamızda emanetçiler bıraktılar. Bu emanetçilerin vasıtasıyla şu anda vekalet savaşları devam ediyor. Elhamdulillah, ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla hareket eden aziz bir milletin evlatlarıyız.” dedi.

Başkan Er, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz milletimiz ve mukaddesatımız için gözlerini kırpmadan canlarını, kanlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler diliyorum. Tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.