Malezya’da İslami Holding CEO’su çocuk cinsel istismarından tutuklandı

Stockholm, 19 Eylül (Hibya) – Malezya The Sun gazetesinin haberine göre İslami Global Ikhwan Services and Business Holdings’in (GISBH) CEO’su Nasiruddin Mohd Ali ve eşlerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi çocuk cinsel istismarı suçlamasıyla tutuklandı.

Malezya’da İslami Holding CEO’su çocuk cinsel istismarından tutuklandı
Yayınlama: 19.09.2024
0
A+
A-

Daha önce, Polis Müfettişi Genel Tan Sri Razarudin Husain, sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen Op Global operasyonu sırasında 19 kişinin tutuklandığını doğruladı.

Geçtiğimiz hafta, Malezya polisi GISB Holdings ile bağlantılı Selangor ve Negeri Sembilan'daki 20 hayır evine baskın düzenleyerek 1 ila 17 yaşları arasındaki 402 çocuğu ve genci (201 erkek ve 201 kız) kurtarmıştı.

Polis, daha önce evlerden kurtarılan 392 çocuk üzerinde yapılan sağlık taramalarında fiziksel ve duygusal istismara dair kanıtlar bulunduğunu açıklamıştı. Çocukların ayrıca zorla mal sattırılarak çalıştırıldıklarından kuşkulanıyordu.

Salı günü, Malezya Kralı Sultan İbrahim,  GISBH ile bağlantılı iddia edilen suç teşkil eden suistimal ve çocuk istismarı konularını hızlı ve kapsamlı bir şekilde soruşturmasını emretti.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.