Marmara Belediyeler Birliği, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel eser hazırladı

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), ‘Cumhuriyet’in 100 Yıllık Serüveninde Yerel Yönetimler ve Şehircilik’ başlıklı beş ciltlik eseri okuyucularla buluşturdu.

Marmara Belediyeler Birliği, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel eser hazırladı
Yayınlama: 04.09.2024
6
A+
A-

Marmara Belediyeler Birliği, Cumhuriyet'in 100’üncü yılına özel “Cumhuriyet’in 100 Yıllık Serüveninde Yerel Yönetimler ve Şehircilik” başlıklı beş ciltlik eser hazırladı.

Eser, Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar yerel yönetimlerin ve şehircilik anlayışının nasıl bir evrim geçirdiğini ayrıntılı bir şekilde ele alıyor.

Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin koordinasyonunda, Doç. Dr. Alim Arlı, Prof. Dr. Erbay Arıkboğa, MBB Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan ve MBB Şehir Politikaları Kıdemli Uzmanı İrem Kurtuluş Korkmaz editörlüğünde şekillenen eser, yaklaşık 80 yazarın katkısıyla hazırlanan 70 makaleden oluşuyor.

Lansman programına MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, MBB Encümen üyeleri Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, MBB 1. Başkanvekili Dr. Hasan Akgün, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beyoğlu Belediyesi Meclis üyesi Turabi Şen, İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe, kitabın editörleri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Eserin lansmanında, Türkiye’nin şehirleşme ve yerel yönetim süreçlerini derinlemesine inceleyen önemli bir referans kaynağı olma niteliği taşıdığından bahsedildi.

Programın açılış konuşmasını yapan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet’in bir milletin küllerinden doğup yeniden varoluşunun simgesi olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan bu gururlu yolculuğun aynı zamanda şehirlerin sokaklarında, meydanlarında, evlerinde yankı bulan bir yaşam devrimi olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, bu devrimin izlerini, yeni eserimizle bir kez daha gözler önüne serdiklerini ifade etti.

Eserin koordinatörü Prof. Dr. İlhan Tekeli ise eseri yazarak bir bilinçlenme sağlamaya çalıştıklarını, bir anlamda bir başlangıç ve bir ittirme olduğunu dile getirdi.

Lansmanın ikinci kısmında Manuma Studio’dan Deniz Yıldırım ve Erbil Algan, eserin tasarım süreci ve vizyonu hakkında bilgi verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.